Közélet

2012.03.01. 15:24

Lecsap a NAV: indul razzia, ellenőrök szinte mindenhol

Somogyban az idegenforgalmi szezonban több ellenőrzést hajtanak majd végre. A nyugtaadás, az árueredet mellett a feketefoglalkoztatás ellen is fellépnek.

Harsányi Miklós

A külföldi rendszámmal autózok ellenőrzését kezdi el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Huber Éva, az adóhatóság dél-dunántúli regionális igazgatóságának igazgatója. A szabálysértők tetemes bírságra számíthatnak. Az igazgató azt is közölte: Somogyban az idegenforgalmi szezonban több ellenőrzést hajtanak végre. A nyugtaadás, az árueredet mellett a feketefoglalkoztatás ellen is fellépnek. A NAV munkatársai az ismert balatoni fesztiválrendezvényeket is felkeresik majd a nyáron.

– Nehéz, de sikeres éven van túl a NAV regionális főigazgatósága – tette hozzá Huber Éva dél-dunántúli főigazgató. – Példaértékű együttműködés jellemezte az adó-, a vám- és pénzügyőri, valamint a bűnügyi szakterület munkáját.

Koltainé Magyar Zsuzsanna, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatója elmondta: Somogyban tavaly közel 76,4 milliárd forint folyt be a kiemelt adónemekből. Szerteágazó munkát végzett a NAV: a vám- és pénzügyőrök megyénkben tavaly 2231 jövedéki ellenőrzést hajtottak végre, s 99 fémkereskedelmi céget is felkerestek, ennek során 55 szabálysértést tártak föl. Hajgató Zoltán ezredes-főigazgató rámutatott: minden lehetséges módon igyekeztek megakadályozni az illegális termékek behozatalát, kereskedelmi forgalmazását.Adócsalás, számviteli szabályok megsértése: ilyen és ehhez hasonló ügyekben is indítottak eljárásokat. A pénzügyi nyomozók csaknem hat százalékkal több jogsértést derítettek föl tavaly, mint korábban. Álmos László igazgató kiemelte: igazgatóságuk a kárenyhítésben is rendkívül eredményes volt. Közel 2,6 milliárd forint értékű úgynevezett biztosítási intézkedésre került sor, s 1,3 milliárd forint értékű záralávétel történt.

Nagykereskedelem, közúti áruszállítás, vendéglátás, építőipar és húsipar: ezeken a szakterületeken is vizsgálódnak az idén a revizorok – hangzott el a tájékoztatón. S a csomagküldő cégeken kívül az internetes kereskedelmi vállalkozások tevékenységére is kíváncsiak lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!