Közélet

2012.04.24. 19:02

Bezár a Coke Club: bírósági ítélet némítja el Siófokon a partot

Bírósági ítélettel „lőtték ki” a siófoki Coke Clubot: a cég kedden késő délután tette közzé internetes közösségi oldalán, hogy elmaradnak az idei nyári siófoki bulik, mert egy bírósági ítélet nyomán este kilenc órakor le kellene kapcsolniuk a zenét.

Fónai Imre

Többen is feljelentették az elmúlt nyári, állítólag túlságosan hangos siófoki bulik miatt a kólás céget. Feltehetően ezek egyike jutott most ítéletig, melynek nyomán kedden késő délután ez jelent meg az internetes közösségi oldalukon: „Rossz hírünk van: többé nem nyit ki a Coke Club Siófokon. A Fonyódi Városi Bíróság ítélete szerint ugyanis minden este 9-kor le kellene kapcsolnunk a zenét, emiatt nem tudnánk úgy bulizni, ahogyan eddig, ahogyan szeretnénk és szeretnétek. Büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évek óta velünk és nálunk töltitek a nyarakat, ezért ígérjük, hamarosan kitalálunk valamit, hogy megint együtt bulizhassunk.”

A klub egy ügyvéd, egy panzió és több magánszemély perelte be egy eljárásban, mint kiderült: tavaly többször is zajhatárérték-mérést rendelt el a Coke miatt, amelyeken rendre kiderült a jogsértés. A bíróság döntése azonnal végrehajtható, ezért gyakorlatilag hiába jönne egy fellebbezés, 2012 nyarán este kilenckor le kellene kapcsolni a zenét. 

A Coke Club és a siófoki önkormányzat által kötött többéves szerződés az idei nyárra is érvényes. Emlékezetes, hogy éppen a 2011-es szezonra építették át, újították meg a klubszerű szórakozóhelyet a siófoki nagystrand homokos plázsán, több tízmillió forintos költséggel. Több alkalommal foglalkozott vele: egyeseket zavar a szerintük túlságosan hangos zene. Az elmúlt nyár volt egyébként az első, amikor egyes koncertekért már belépőt is kért a kólás cég, nem titkoltan azzal a szándékkal is, hogy „megszűrje” a látogatókat.Balázs Árpád siófoki polgármester is sajnálattal vette tudomásul a Coke Club bejelentését, első reakciójában elképzelhetetlennek tartotta, hogy egy turizmusból élő településen nyáron este kilenc órakor le kelljen kapcsolni a zenét, tizenegykor pedig bezárni – ellenkezőleg, ezeken a helyeken ilyenkor kezdődik az „élet”. A bírósági ítélet – tette hozzá Balázs Árpád – veszélyes precedenst teremthet. Vállalkozások tömegeit teheti tönkre, továbbá a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog egyensúlyát is felborítja.
A siófoki önkormányzat egyeztetést kezd a kólás céggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!