Közélet

2012.05.10. 18:28

Nem költöznek a Munkácsyba, a Toldiban maradnak a toldisok

A jövő tanévben is maradnak a Toldi iskola épületében a Toldi gimnázium tanulói. Erről a napokban született döntés.

Márkus Kata

Néhány hete rendkívüli szülői értekezletet tartottak a Toldi iskolában a kilencedik-tizenegyedik évfolyamos diákok szüleinek, ahol írásos tájékoztatót kaptak arról, milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár, ha maradnak a Toldi épületében, vagy ha átmennek a jövő évtől a Munkácsyba a diákok. Ezek ismeretében kérték aztán a szülők hozzájárulását ahhoz, hogy gyermekük esetleg a következő tanévtől már a Munkácsyba járjon.Ezt a hozzájárulást a rendkívüli szülőin jelen lévők 90 százaléka meg is adta, tudtuk meg Gyallai Katalintól, a Munkácsy gimnázium igazgatójától. (Ettől az évtől már a Munkácsy telephelyeként működik a Toldi.)

Az említett szülői értekezleten az érintett szülők háromnegyede vett részt – mondta Gyallai Katalin. – A Toldi gimnazistáinak Munkácsyba költözésének lehetősége azért vetődött föl, mert a pedagógusok a saját bőrükön érezték a kétlakiság hátrányait: nehézkesebb az egymás közötti kommunikáció, a pályázatok előkészítése, a szakkörök szervezése is problémásabb. Így aztán először a toldis tanárok döntöttek magas szavazati aránnyal úgy, hogy jobb lenne együtt. Ekkor megvizsgáltuk, hogy elférnének-e a toldis diákok a Munkácsyban, s kiderült: ha minden helyiséget használunk, akkor szűkösen ugyan elférnénk, ám hét külső helyiségre így is szükség volna. Ezt követte a szülői vélemények kikérése, majd utána készítettünk egy írásos anyagot a fenntartónak. Valamennyi szempontot figyelembe véve végül azt az írásos tájékoztatást kaptuk a várostól, hogy nem támogatják az intézkedést. A döntést a zsúfoltsággal indokolták, s azzal, hogy külső helyszínek bevonásával a diákok esetlegesen kényelmetlenebb körülmények közé kerülnének. Ennek figyelembe vételével tehát úgy készítjük elő a jövő tanévet, hogy a két iskola diákjai maradnak az eredeti helyükön – mondta Gyallai Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!