Közélet

2012.05.09. 17:52

Ötszáz aláírás gyűlt össze a földvári vitorláskikötő ellen

Több mint félezer aláírás gyűlt össze eddig a balatonföldvári nyugati strand tervezett fejlesztése ellen – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a Földvárért Civil Társaság.

Fónai Imre

– Nincs is nyugatistrand-ügy, csak szórólapok, ígéretek, látványos tervek léteznek, az önkormányzat és a beruházó között ugyanis csak 2008 végéig volt érvényes megállapodás a beruházásról – állította Füleki Tímea, a Földvárért Civil Társaság képviselője. – Ennek ellenére a képviselő-testület 2011 januárjában hozzájárulást adott az építésiengedély-kérelem benyújtásához.

Amit megírtuk, vitorláskikötőt építene a befektető a lepusztult nyugati strandra kiszolgáló létesítménnyel. A földvári polgármester már többször kijelentette, hogy kész népszavazást kezdeményezni a vitatott fejlesztésről.
– Nem vagyunk a fejlesztés gátjai – így Füleki Tímea. – Vajon nem éppen azok-e a felelősek a strand kétségbeejtő állapotáért, akik kilenc éve ennek az egyetlen beruházónak „tartják fenn” a területet? Mi egy kisebb környezeti terheléssel járó beruházást szeretnénk, valódi élménystrandot, nem a vízpart kétharmadának elvételét.A sajtótájékoztatón jelen lévő önkormányzati képviselők, valamint Bezeréti Katalin expolgármester úgy emlékezett: van érvényes szerződés a befektetővel, mert a 2008-as felmondás nem volt érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!