Közélet

2012.06.12. 10:54

Örökké nem süthet: esőnapi ezotéria a Balaton, a wellness mellé

Oldásterápiát, lágy csontkovácsolást, boszi-tanodát, jógát is ajánl már „esőnapon”, no meg selfnesst a wellness mellé ezen a nyáron a siófoki Fürdőegylet, merthogy be a szervezetbe jelszóval taggá lett a kis hölgycsapat által a siófoki belváros kellős közepén alakított ezoterikus-holisztikus központ is.

Fónai Imre

„Semmiféle ezoterikus élet nem volt Siófokon, zömmel mi sem vagyunk helyiek, de nyilván nem véletlen, hogy épp most és épp itt egymásra találtunk” – állítják. Ma már két férfi masszőrrel is kiegészült a csapat, s köpölyöznek épp úgy, mint tarot kártyát vetnek, ősi kínai gyógymódokat, holisztikus fittnesst vetnek be testi és lelki bajokra. Merthogy abból akad manapság éppen elég...– A test, a lélek és a szellem egysége a holisztika – magyarázzák. – Valamiféle belső diszharmóniából alakul ki mindenféle betegség. A rohanó világban nekünk van időnk a hozzánk fordulóra. Egyre többen szorulnak lelki segítségre, mert megrekedt az életük, utat tévesztettek, közösségre vágynak, vagy csak arra, hogy kibeszéljék a gondjaikat. Új szakkifejezés a selfness, ami nem a már ismert wellnesst, vagyis a test kényeztetését jelenti, hanem akár ennek kiegészítése képpen is a lélekét, annak megtanulását, hogyan éljük tudatosabban az életünket. Erősítjük a lelket, kényeztetjük a testet, de persze fürdetjük is, a Balaton hullámaival. Azt is tapasztaljuk: mind több gyerek küzd ilyen-olyan zavarokkal, hiperaktivitással; nekik se kéne feltétlenül orvosnál, gyógyszereknél kikötni.

A kis ezoterikus csapat – maguk termesztenek gyógynövényeket hátul a kertben és abból főzik a különféle teákat – még nyári felnőtt-tábort is szervez a selfness jegyében. Mert ahogyan vallják, „ha a szellem meggyógyul, megújul a test is”.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!