Közélet

2012.07.26. 13:09

A vártnál többen vállaltak önkéntes munkát Somogyban

Bő másfél év alatt 687 önkéntest vontak a programba, s csaknem 33 ezer órát dolgoztak – tudtuk meg csütörtökön a somogyi önkéntes centrum kaposvári rendezvényén.

Harsányi Miklós

– Fiatal pályakezdők, munkanélküliek, idősebbek és aktív dolgozók is nagy segítséget nyújtottak – húzta alá Gyarmathi László, a somogyi önkéntes centrum kommunikációs munkatársa. – Az élet számos területén felismerték a lehetőséget, s a közösség érdekében készségesen vállalták a kisebb-nagyobb munkát. Szép számmal akadtak olyanok, akik egészségügyi-szociális feladatokat végeztek, mások fogyatékkal élőknek segítettek.

Witzmann Mihály, a megyei közgyűlés alelnöke az elmúlt időszak eredményeire utalva rámutatott: méltán lehetünk büszkék. Ez újabb somogyi sikertörténet, a vártnál többen vállaltak önkéntes munkát. Az alelnök fontosnak tartotta, hogy a megye több települését is bevonták a programba, s az önkéntes munka társadalmi szerepe, elismertsége érezhetően nőtt az utóbbi időben.A kaposvári Hunka Balázs egyike volt a több száz somogyi jelentkezőnek. A 17 éves mentőorvosnak készülő fiatalember egészségügyi és elsősegélynyújtó tanfolyamokon vett részt.
– Nagyon jó érzés, hogy társaimmal közösen másoknak segíthettünk – jegyezte meg. – Bemutatókat tartottunk a gyerekeknek és a szülőknek, óvodákat, iskolákat kerestünk fel. A munka során nemcsak tapasztalatokat, hanem sok élményt és barátokat is szereztünk. Remek kezdeményezés volt a program.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!