Közélet

2012.07.04. 07:00

Újjáéled a volt batéi gőzmalom épülete

Promóció A helyi védelem alatt álló batéi gőzmalom felújított formában és új funkciókkal szolgálja ki a falu közösségi életét.

(x)

Július 7-én ünnepélyes nyílt nap keretében adják át az Európai Uniós és hazai forrásokból megújult épületet az érdeklődők számára. A több mint 11,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően a település egyik látványos épülete méltó külsőt és jól használható belsőt kapott.

A fejlesztésnek köszönhetően a Batéi Közművelődési és Hagyományőrző Egyesület kordokumentumok és korabeli lakberendezési tárgyakból szervezett kiállítás létrehozását kezdeményezte. A tárlaton régi eszközök bemutatásával szeretnék megidézni az elmúlt idők hangulatát.

A felújítás az eredeti homlokzatot állította vissza a korabeli felirattal. Korhű nyílászárók kerültek beépítésre. A 240 négyzetméternyi tető felújításával ismét szép piros hornyolt, íves vágású cserépfedés borítja az épületet. Az épület akadálymentesített, így bárki számára könnyen megközelíthető.„A tudatos fejlesztésnek köszönhetően a település folyamatosan szépül, gyarapodik. A felújított épület a településközponttól 100 m távolságra található a vasút mellett, így könnyen elérhető a falu lakói és az érdeklődő turisták számára is. Az épület lehetőséget biztosít a helyi civilek számára is, hogy különböző rendezvényeket, kiállításokat vagy műsorokat szervezhessenek. Az első előadást július 7-i batéi Falunappal párhuzamosan tartjuk, ahol Török Anna művésznő előadásával adjuk át az épületet a nagyközönségnek.” mondta Zsalakó Ernő Baté polgármestere.

www.umvp.eu

A helyi védelem alatt álló batéi gőzmalom felújított formában és új funkciókkal szolgálja ki a falu közösségi életét. (x) -->

Címkék#Baté
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!