Közélet

2012.08.23. 18:34

Javult a közbiztonság Csurgón

Sikerült visszaszorítani Csurgón és környékén a bűncselekmények számát. A közbiztonság helyzetéről Hegedűs János rendőr alezredes tartott beszámolót Csurgón, a térség polgármestereinek.

Tóth Richárd

 A szabálysértési bírságok kapcsán szó esett arról, hogy lehetőség van a büntetés összegének ledolgozására. Hamis bankjegyekkel is fizethetnek a környéken – figyelmeztetett Kunos Zoltánné, Őrtilos polgármestere, aki saját maga is tapasztalta ezt.

A közbiztonság mellett a kistérség orvosi ügyeletének beszámolója is szerepelt. Javulás mutatkozott a lakosság hozzáállásában: az indokolatlan hívások aránya csökkent – nyilatkozta Rédei József, az Emergency Service Kft. ügyvezető igazgatója. Problémák vannak az ügyeletes orvosi autóval, mert a szükséges alkatrészek nagyon drágák. Tervben van az ügyelet új helyre költözése.



A kistérség bevételeinek és kiadásainak alakulásáról Füstös János, a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás elnöke tartott beszámolót. A Napsugár Szociális Intézmény tevékenységéről Vassné Huszics Bernadett intézményvezető tájékoztatta a megjelenteket. Az intézményben fogyatékkal élő vidéki és csurgói személyek részére biztosítanak nappali ellátást. A szakképzett dolgozókon kívül önkéntesek is segítik a munkájukat. Az intézményben mind egyéni, mind csoportos fejlesztés is folyik. Az idejárókat minden nap változatos programok várják: a zene, a művészetek, a kézművesség, és a testmozgás is helyet kap a foglalkozásokon. Az elhangzott előterjesztéseket és beszámolókat a társulás képviselői elfogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!