Közélet

2012.09.13. 07:33

Fontos a balatoni turizmus? Legyen „bombabiztos” a tómeder!

Hatmillió forintos árajánlatot kapott Balatonszemes, egy szakcég ennyi pénzért végezné el a település partjai előtt a Balaton mederfenekének átvizsgálását lőszerek, harci eszközök után kutatva.

Fónai Imre

– Ezen a nyáron számos esetben találtak a fürdőzők fel nem robbant gránátot, vagy egyéb hasonló harci eszközt a Balaton vizében, s egyrészt nem ártana megelőzni a nagyobb bajt, másrészt jó volna elmondani, hogy a Balaton medre teljességgel mentes az efféle veszélyes fémtárgyaktól – mondta Takács József balatonszemesi polgármester.– Településünk partjai előtt is felrobbantottak egy ilyen eszközt a nyár folyamán a tűzszerészek. Egy szakcégtől kértünk árajánlatot, mely Balatonszemes területén 3,3 kilométer hosszan és a parttól 150 méteres távolságban vizsgálná át a medert, fémek, lőszerek, harci eszközök után kutatva. Az elszállításról és a megsemmisítéséről is gondoskodnának tűzszerészek bevonásával. Nettó hatmillió forintot kérnek.

Az önkormányzatnak ennyi pénze nincsen erre, viszont ha már egyszer a meder állami tulajdon, nem ártana pályázati pénzt, állami támogatást hozzá tenni a helyi pénzekhez, s teljes körűen elvégezni a vizsgálatot és mentesítést ha másutt nem, legalább a déli parton. Már ha valóban fontos a Balaton, a turizmus...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!