Közélet

2012.09.27. 08:24

Százmilliós szomszédvita: tákolmány az egyetlen beruházás?

El kell bontania a zamárdi önkormányzatnak azt a Balaton-parti vizesblokkot, ami a korábban bíróság előtt is vitatott területen állt és néhány éve a szántódi önkormányzat építtette.

Fónai Imre

– Nem felel meg a kívánalmaknak, az összedőlés fenyegeti, egy tákolmány, ez derült ki most, néhány év után, ezért kell elbontanunk a vizesblokkot és egy új, a 21. századi követelményeknek megfelelőt építeni helyette – mondta Csákovics Gyula zamárdi polgármester. – Ennek az építménynek azért van jelentősége, mert ez volt az egyetlen szántódi beruházás a vitatott parti területen.

Emlékezetes, hogy Zamárdi és Szántód között hosszú évekig tartó pereskedés folyt, melynek végén az a terület, ahol a vizesblokk áll, Szántódtól visszakerült Zamárdihoz. Csakhogy a bírósági szomszédvita vége az lett, hogy több mint százmillió forintot kellett hogy fizessen Zamárdi. – Ezért bosszant bennünket, hogy az egyetlen „beruházásukról” most az derült ki, hogy értéke gyakorlatilag a semmivel volt egyenlő és most nekünk kell költeni súlyos pénzeket e célból – így Csákovics Gyula.A zamárdi polgármester hozzátette: – Ezzel szemben, miközben a pereskedés folyt, Szántód 150 millió forintos bevételre tett szert a végül hozzánk ugyancsak visszakerült kempingekből, ez az igazságügyi szakértői véleményben is olvasható.

Ezek is érdekelhetik