Közélet

2012.10.07. 10:02

Így parkoltok ti! A járda nem akadály, forgalommal szemben sem

Forgalommal szembe nem parkolunk, még a szabály is tiltja. De mit tehet az autós, ha piacra siet. Járdát is foglal, úgy a szép...

Sonline

Kaposvári olvasónk küldte be a képen látható Skodáról készült felvételt. A fotó a napokban készülhetett a somogyi megyeszékhelyen, a felújított Nagypiac épületénél, a Baross Gábor utcánál. Két szabálytalanság mindenképpen azonnal feltűnik, hiszen az autót a forgalommal szemben felejtette maradásra tulajdonosa, a másik, hogy a cseh remek elfoglalja a gyalogosok járdáját. A képen halványan még látszik, hogy a fát rögzítő madzag is megsínylette kissé a parkolást, de a beküldő levelében hozzá teszi: mivel a vasútállomástól a Baross szőnyegáruházig parkoló zóna van Kaposváron, talán illett volna parkolójegyet is vásárolnia a tulajdonosnak...(Nem tudjuk pontosan, hogy a lefényképezett rész magán- illetve közterület-e, ezért az utóbbi felvetésben nem foglalunk állást, de azt megjegyezzük, hogy a járdafoglalás szemből mindenképpen szabálytalan a KRESZ előírásai szerint.)
Olvasónknak köszönjük a felvételt!


-------------------------------------------------------------------------
Ha Ön is látott már furcsa, kifejezetten szabálytalan autót parkolni, fényképezze le, küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

Ezek is érdekelhetik