Közélet

2012.11.05. 08:24

Élet az X-Faktor után: világversenyen bizonyíthat az énekesnő

Nyáron ő lett a Balaton Hangja, bekerült az X-Faktor legjobb versenyzői közé, most pedig egy világversenyre utazhat Finnországba.

Jeki Gabriella

Azt is mondhatjuk, hogy 2012. a csokonyavisontai Katz Zsófi éve. És miután minden évben rendeznek valamelyik országban egy nemzetközi karaoke-bajnokságot, nem maradhatnak el a magyarországi selejtezők sem. Zsófi nemrég édesapja unszolására indult el újra ezen a megmérettetésen. Újra, mert most már harmadszor köszönthette a zsűri a színpadon, korábban még a döntőig sem jutott. Nem úgy, mint most. Sorra nyerte a selejtezőt, az elő- és középdöntőt is, melyeken Zsófitól megszokott, jó hangulatú és elképesztő hangterjedelmű dalokat hallhattunk. A döntőben végül újra ott volt a Balaton Hangján már győztesnek kikiáltott Whitney Huston I will always love you című dala. Végül a szakmai zsűri is elismerte énektudását, így november végén Finnországba utazhat, ahol a világ legjobbjaival mérettetheti meg magát.

– Kemény volt a mezőny, hiszen a világbajnokságra csak egy fiú és egy lány juthatott ki – mesélte Zsófi. – Találkoztunk egy-két csodabogárral is, akik beöltöztek például cowboynak, vagy esernyővel ugráltak a színpadon.Zsófi persze ezúttal is csak magát adta, és ezzel le is nyűgözte a szakmát. – Az elődöntőben Barbara Streisandot, a középdöntőben egy musicalt választottam – tette hozzá a győztes. – Bár nehéz volt, hogy a döntőben az utolsó előtti versenyzőként léptem színpadra, így végigizgultam harmincnyolc társamat; amikor azonban a kezemben volt a mikrofon kikapcsoltam és megszűnt a világ.
Zsófi már készül a világversenyre, azt mondja, erős mezőnyre lehet számítani, ezért nagyon ütős dalt kell választani, amivel fel szeretné szántani a színpadot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!