Közélet

2012.11.23. 16:42

Elköszönt a marcali kórház főigazgatója

Az emberi erőforrások minisztere kórházi integrációkról döntött, amelyet 2012. december 31-ig kell kialakítani. Elsőként ez négy kórházat érint: a kalocsait, a kiskunfélegyházit, a makóit és a marcalit. Az ezeken a helyeken kiírt intézményvezetői pályázatokat az integráció miatt eredménytelennek nyilvánították, és nem is hirdetnek újra pályázatot.

Vigmond Erika

A marcali kórház a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyeként folytatja tevékenységét. Erről Imre László, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettese Moizs Mariannával, a Kaposi Mór Oktató Kórház kinevezett főigazgatójával, Oláh Tibor professzorral, kaposvári orvosigazgatóval, és Antal Gabriella marcali főigazgatóval együtt tartott összdolgozói értekezletet, majd sajtótájékoztatót Marcaliban.

Antal Gabriella főigazgató bejelentette, hogy december 1-jétől egy másik kórház igazgatására kapott megbízást, s egyúttal bemutatta Ács Zoltán marcali osztályvezető főorvost, aki december 1-jétől a marcali intézményt vezeti és képviseli az érdekeit az integrációs tevékenységben.

A sajtótájékoztatón elhangzott: aktív és krónikus ellátással továbbra is az a struktúra működik Marcaliban, ami július elsejétől lépett életbe. Sem az államtitkárság, sem a Kaposi Mór Oktató Kórház nem tervezi az ellátási paletta változtatását. Az integráció előnye, hogy a kaposvári kórház ellátási biztonsága, minősége a marcalira is átterjed és fenntartható szakmai működés várható. Az új struktúrában a 133 krónikus ágyszám változatlan maradt, annyi különbséggel, hogy új feladatként egy 10 ágyas hospice ellátást is működtet a marcali kórház a krónikus ágyszámokon belül. Az aktív ellátásban a 137 ágyszámból 69 maradt, az aktív fekvőbeteg gyerekgyógyászat megszűnt, helyette nappali és ügyeleti ellátással tudja a kórház vállalni a gyerekeket. Ezen kívül valamennyi szakma maradt: a belgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a sebészet, a traumatológia és az intenzív betegápolás a 69 ágyon most is zavartalanul működik.A földrajzi elhelyezkedéséből adódóan, a Balaton-part közelségéből, a más kórházak nagy távolsága miatt is szükség van a marcali kórházra. Most egy hosszú folyamat kezdődik, mérlegelve a lakosság, az egészségügyi dolgozók érdekeit is, a szakemberek átbeszélik az ellátásokat, s amíg szakmailag nem feltétlenül indokolt: nem lesz változtatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!