Közélet

2012.11.29. 13:27

Fertőzött vidék: sok a bűncselekmény, két falu veszélyeztetett

A bűncselekmények kiemelkedő száma alapján a veszélyeztetett települések közé tartozik a marcali kistérségben Nemesdéd és Somogyszentpál. Korábban Nemesvid is az élmezőnyben volt, ám a felderítésekkel jelentősen visszaesett a mutató. Erről is beszámolt Balassa Gabriella, a marcali rendőrkapitányság vezetője a kistérségi ülést felvezető közbiztonsági egyeztető fórumon.

Vigmond Erika

Összességében a tavalyi, illetve az azt megelőző évhez képest is csökkent a térségben a bűncselekmények száma. A kapitányságvezető szólt a kialakítandó őrszoba rendszerről is. Ehhez első körben a körzeti megbízottak létszámát kell feltölteni. Bár a Marcali Rendőrkapitányságnál a 26 körzeti megbízotti helyből kilenc betöltetlen volt, december 1-től teljes lesz a létszám.Balassa Gabriella megköszönte a polgármesterek támogatását: például, hogy több esetben szolgálati lakással is segítettek. A kapitányságvezető felhívta a figyelmet az idény-, valamint az év végi ünnepekhez köthető bűncselekményekre. Kiemelte a fa-, illetve azon belül is a fenyőlopásokat. A visszaszorításukhoz a rendőrség bevonja a polgárőrségeket, mezőőri szolgálatokat, vadásztársaságokat, illetve minden olyan szervezetet, akik segítséget nyújthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!