Közélet

2012.11.20. 11:35

Fiatalok százait vonzza a sereg Somogyban is

A mai katonák sokat tanulhatnak az elődöktől, hangzott el a hadkiegészítő- és központi nyilvántartó parancsnokság kaposvári nyugdíjas találkozóján. Csaknem 70-en fogadták el a meghívást.

Harsányi Miklós

Hazánkban az idén közel 1800 önkéntes tartalékost képeznek ki, eddig több mint 1500-an jelentkeztek. A honvédség nyújtotta lehetőségek továbbra is emberek sokaságát vonzzák: 650-700 szerződéses katona vonul be, köztük 33 somogyi is. Kálmán László alezredes, a hadkiegészítő- és központi nyilvántartó parancsnokság parancsnok-helyettese azt mondta: minden olyan lehetőséget igyekeznek megragadni, amely közérdeklődésre számot tartó módon, sokoldalúan mutatja be a katonai hivatást.

Egykori beosztottak és parancsnokok népesítették be a parancsnokság nagytermét. Serbán László nyugalmazott alezredes szerint a mostani találkozó sikere arra utal: a katonák nyugdíjasként is összetartanak. Azt mondta: a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapul a kapcsolat, s nem a rendfokozat számít.– Öröm látni, hogy az utódok is magas színvonalon látják el szolgálatukat – hangsúlyozta Bálint Lajos nyugalmazott ezredes, aki korábban három évig állt a kaposvári parancsnokság élén. – Lelkesek, tudásuk legjavát adják a kollégák és elégedettséggel tölt el, hogy újabb jelentkezők jönnek a honvédséghez.
A haza szolgálata ma is sokak szívügye. Pethő László nyugalmazott alezredes szerint a szakmai kihívás és a külföldi misszió lehetősége miatt alighanem hosszú távon is népszerű marad a katonai pálya.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!