Közélet

2012.11.20. 15:52

Példás összefogás a súlyos beteg kapusért

Magyar csapatok, szurkolói közösségek, külföldi klubok és játékosok kezdeményeztek jótékonysági akciókat Rakaczki Bence segítségére sietve.

Sonline

Az alig több mint 19 éves Rakaczki Bence számára épp az elmúlt szezon hozta meg az átütő sikert, hisz az utolsó négy meccsen végre ő állhatott az NB I-es DVTK kapujába. Aztán minden megváltozott. Betegsége miatt számára minden nap küzdelem az életért!

Magyar csapatok, szurkolói közösségek, külföldi klubok, játékosok (Barcelona – Francisco Gallardo, Bayern München – Manuel Neuer) kezdeményeztek jótékonysági akciókat Bence segítségére sietve. Alig két hónapja a Fociclub.hu is felhívta a fiatal kapus édesapját érdeklődve az aktuális helyzetről. Bence állapota nem javult, tehát minden segítség jól jön – nagyjából ez volt a reakció, utólag hozzáfűzve –, de nagyon sokan vannak, fiatalok, gyerekek, és a szüleik, akik ugyanezzel az ijesztő kórral néznek szembe minden nap.Tizenhat magyar élvonalbeli klubot, és az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítványt, illetve a Vaterát hívták összefogásra, együttműködésre. Mindenki pozitívan reagált, köztük a Kaposvári Rákóczi FC és az FGSZ Siófok csapatai is. Az eredmény? Jótékonysági árverés és adománygyűjtés Rakaczki Bencéért és az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány javára november 22-től 17 napon át, 17 dedikált sportereklyéért. Igen, 17! Az akcióhoz ugyanis közben az Magyar Atlético Madrid Szurkolók Szabadidős és Sport Egyesület is csatlakozott egy általuk megszerzett emléktárggyal. A relikviákra való licitáláson kívül úgynevezett támogatói jegyek is válthatók az akcióban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!