Közélet

2012.11.22. 15:08

Újra indul az italoskarton-akció

Az iskolai és óvodai környezetvédelmi programban háromszáz oktatási intézmény és több mint 68 ezer 500 gyermek vesz részt.

Márkus Kata

Az idén 20 városban, köztük Kaposváron és Siófokon, valamint 60 kistelepülésen indította útjára harmadik alkalommal italos kartondoboz gyűjtőprogramját az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ). Az iskolai és óvodai környezetvédelmi programban 300 oktatási intézmény és több mint 68 ezer 500 gyermek vesz részt. Az IKSZ ilyen módon igyekszik átadni a gyerekeknek az italos kartonok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. A környezeti nevelés segítése mellett anyagi támogatást is biztosítanak a programban résztvevő intézmények számára a visszagyűjtött tejes és gyümölcsleves dobozok mennyiségével arányosan.

Száz kiló összegyűjtött mennyiségig kilogrammonként tíz, 100 és 300 kiló között 20, míg 300 kilogramm fölött 30 forintot fizet az egyesülés a résztvevő intézményeknek. Mindezen felül a tanév során egy tonna szelektíven gyűjtött italos kartondobozért százezer forintos különdíj is jár a szorgalmasan gyűjtő iskola vagy óvoda részére.Az IKSZ a 2009-2010-es tanévben rendezett először gyűjtőakciót, amelyben összesen 21 ezer gyermek vett részt. Ez a szám a tavalyi évben már 58 ezerre emelkedett, s az idén már 68 ezer 500 gyermek gyűjti az italos kartondobozokat országszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!