Közélet

2012.12.08. 15:07

Adó évre, négyzetméterre: differenciált közterhek Nagyatádon

A gazdasági környezethez viszonyítva tovább differenciálták a közteher mértékét - az idén a vállalkozások szinte maradéktalanul befizették az építményadót.

SONLINE

Területi lehatárolást alakított ki Nagyatád Város Képviselő Testülete a gazdasági társaságokat érintő építményadó meghatározásához. A város szélén elhelyezkedő, 600 négyzetméternél nagyobb alapterületű kereskedelmi egység esetén ez évenként és négyzetméterenként 800 forint, de a város teljes területén a benzinkutakra, pénzintézetekre is ugyanez az összeg vonatkozik. Nagyatádon emellett a termelő tevékenységet végző vállalkozások januártól 400, míg a kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások 500 forintos évenkénti és négyzetméterenkénti adót fizetnek.Ormai István polgármester elmondta: az önkormányzatok 1991 óta vezethetik be ezt az adónemet, de Nagyatád csupán 2012 óta érvényesíti, és az adó mértéke még így sem éri el a kivethető mérték egynegyedét. Hozzátette: most a gazdasági környezethez viszonyítva tovább differenciálták a közteher mértékét, miközben az idén a vállalkozások szinte maradéktalanul befizették ezt az adót.
Jeki Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!