Közélet

2012.12.25. 07:47

Baljós árnyak a kkv-k jövőjén

Az előjelek nem igazán biztatóak: a kkv-szektorban fokozódnak a feszültségek, s 2013. is nehéz évnek ígérkezik. A somogyi mikro- és kisvállalkozások közül számos ipari-, illetve bérmunkával foglalkozó társaság került lejtőre.

Harsányi Miklós

Az anyagilag megrendült cégek táborában megszaporodott a gyors segítséget igénylők száma. Keresztes Péter, a megyei vállalkozásfejlesztési központ igazgatója azt mondta: amíg tavaly nagyjából 250 millió forint kombinált mikrohitelre pályáztak a kkv-szektor szereplői, az idén 800 millió forint kértek. Bár korábban úgy volt, hogy az év végén lezárul a jelentkezési határidő, ezt végül februárig meghosszabbították.– A kisebb-nagyobb beruházáson kívül telephely-fejlesztésre és a tevékenységi kör bővítésére kérnek forrást a somogyi vállalkozók – jelezte. – Vannak olyan vállalkozások, melyek enélkül képtelenek lennének tovább lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!