Közélet

2012.12.13. 10:22

Félmilliárdnyi adósságtól szabadul meg Balatonföldvár

Munkanaponként húszezer forinttal kevesebből üzemel Balatonföldvár, mint korábban. Takarékossági lépésekkel tudtak idáig eljutni.

Fónai Imre

Fövenystrand kialakítása érdekében készíttet tanulmányt Balatonföldvár városa. A javaslatot tevő Fekete Tamás képviselő, a kistérségi turisztikai egyesület alelnöke azt mondta: a gyermekes családok kedvében járva kis költségvetéssel ma már olyan fövenystrand létesíthető, mely hosszú távon is fennmarad. Holovits Huba polgármester arra emlékeztetett: korábban egyszer már belevágtak egy homokosstrand-beruházásba, akkor elődjét feljelentették érte. Első körben most árajánlatot kérnek egy tanulmányterv elkészítésére.A négyszázmillió forintos kötvénykibocsátással együtt mintegy félmilliárd forintnyi adósságból húzza ki Balatonföldvárt az adósságátvállalás – ez is elhangzott a képviselő-testületi ülésen. A polgármester arra hívta fel a figyelmet: több mint nyolc éven át százmillió forint nagyságrendű működési hiányt görgettek maguk előtt. – E ciklus végéig ennek az eltörlését tűztük ki célul – így Holovits Huba. – Ez sikerült. Ma munkanaponként húszezer forinttal kevesebből üzemel a város, mint korábban. Takarékossági lépésekkel tudtunk idáig eljutni, intézményi és hivatali szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!