Közélet

2012.12.21. 15:50

Horgászjegyet SZÉP-kártyával: már januártól

Kímélik a busát: leállította a halászatot a tavon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Idén 131 tonna busát fogtak ki, ami elmarad a várt mennyiségtől.

Fónai Imre

Füstös Gábor, a zrt. vezérigazgatója úgy értékelt: nehéz esztendőt zárnak. Tavasszal még  hatékonyan végezték a cég alapfeladatát, a busagyérítést, ám a Balaton folyamatosan csökkenő vízszintje egyre nagyobb nehézségek elé állította őket. Nyáron a rendkívüli hőségre való tekintettel néhány hétre fel is függesztették a halászatot, ekkor a tó vízének hőmérsékletére napokon keresztül 28-29 fokos volt.Amikor azután újra kifutottak a halászhajók a Balatonra, még sokáig gyér szerencsével jártak; az őszi esősebb, hűvösebb, szelesebb időjárás javította csak a busafogás hatékonyságát, ekkor már tucatjával kerültek nagy testű példányok a hálókba. A hűlő vízben csökkent a busák aktivitása, így a halászok rátalálták a bandázó planktonevőkre.

Újdonság, de már a horgászoknak: a SZÉP-kártya „szabadidő, rekreáció” alszámlájának kibővítésével lehetővé vált az is, hogy horgászjegy-vásárlásra fordítsák a rajta szereplő összeget. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. megkezdte az előkészületeket az új fizetési mód bevezetésére. A társaság siófoki központjában új ügyfélszolgálati irodát nyitnak január elején, ott biztosan lesz lehetőség a SZÉP-kártyával történő vásárlásra. A további elfogadó horgászjegy-értékesítő helyekről később tájékoztatják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!