Közélet

2012.12.30. 17:02

Óévbúcsúztató: Balatonföldvár volt a legkoraibb

Korai szilveszter: Balatonföldváron már elbúcsúztatták az óesztendőt a Compact Discóval és a Beatricével.

Vigmond Erika, Fónai Imre

Balatonföldváron már szombaton elbúcsúztatták az óesztendőt, ekkor verték föl az óriás sátrat a városközepi parkolóban és tartották meg immár harmadszor az Óévbúcsúztató Fesztivált a nagy hazai villamos cég, az MVM támogatásával. Délelőtt a kicsiket várták programok, délutántól a nagyobbakat. Este a Compact Disco után a Beatrice koncertezett, Nagy Feróval.

Faluszilveszter Mesztegnyőn

Szilveszteri hangulatba hozták Mesztegnyőt. A Faluház udvarára várták az óévet búcsúztatókat. Belépőként gőzölgő forralt bor, vagy egy kupica pálinka fogadta az érkezőket. A kemence sem maradt hidegen: hol langallót, hol karikába tekert, krumplival kísért hurkát toltak be. Kövesdiné Panyi Antónia szervezőtől megtudtuk: civil egyesületek, munkahelyi társaságok, barátok csapatai álltak össze a szilveszteri ételkínálathoz.Nagy László Péter polgármester sorra végigjárta a csapatokat, ráérős, beszélgetős kíváncsiskodással. Volt, ahol tárcsán sült a hal, de leginkább a bográcsoké volt a főszerep: csülökpörkölttel, vagy éppen paprikás krumplival, ami amíg főtt, alatta az izzó parazsat szalonnasütésre is kihasználták. Nem is kellett más az óévbúcsúztató mulatozáshoz, mint jó csapatok, ötletek, kiváló ételek, finom pálinka és hangulatzene. Míg az udvaron szorgoskodtak a csapatok, az asszonyok a Faluházban készülődtek a színpadi fellépésre. Ezúttal nemcsak műsort adtak elő, hanem kívánságdalokat is elénekeltek. A délután a zenés vendégváró műsorból szinte észrevétlenül alakult át szabadtéri mulatós, éneklős, beszélgetős éjszakába nyúló óévbúcsúztatássá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!