Közélet

2012.12.19. 15:30

Tévésirató: Sötét a kép - „bezár” a Sió Tv

Januárban már nem lesz Sió televízió – jelentette be a siófoki helyi tévé stábjának D. Kiss Mária ügyvezető. Huszonkét esztendő után szüntetik meg a tevékenységüket, karácsonyra és Szilveszterre még készítenek műsort, melyben elköszönnek a közönségüktől is.

Fónai Imre

– Évek óta fontolgatjuk ezt a lépést ügyvezető társammal – mondta D. Kiss Mária. – Most jött el az az idő, amikor ki kell mondanunk: nincs tovább, mert nincs értelme.Az ügyvezető ennél bővebben nem kívánta indokolni a döntésüket. Hozzátette: újabb pályázatot is nyertek a helyi műsorszolgáltatás folytatására, ez sem változtatta azonban meg az elhatározásukat. A pályázatot most visszamondják. A Sió tévé Kft. fölszámolja a siófoki stúdióját, s a helyi műsorszolgáltatást december végével beszünteti; a cég ettől függetlenül megmarad.

Szerdán már el is kezdték a kipakolást a telephelyükön; huszonkét év kazettán tárolt műsoranyagát a Balatoni Regionális Kutatóintézet és Könyvtár számára ajánlották föl.

A Sió televízió volt Kelet-Európa első magán kereskedelmi tévéje, a kezdetekkor számos pesti „nagyágyú” vendégeskedett Siófokon műsorkészítőként, de itt kezdte média-pályafutását például Máté Krisztina is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!