Közélet

2013.01.25. 16:31

A testvér vezette egyesületé a földvári polgármester jutalma

A balatonföldvári polgármester visszakért jutalma - nettó egymillió forint - a helyi vízisport egyesületnél landolt, pont ott, ahol a polgármester öccse a vezető. Vajon erre gondolt Orbán Viktor? Holovits Huba azt mondja, a legeredményesebb civil szervezetet támogatta, s rossz az, aki rosszra gondol.

Fónai Imre

A balatonföldvári fideszes polgármester ellenzéke egyetért Orbán Viktorral – ez is kiderült a város képviselő-testületének ülésén, ahol az év végén felvett, majd a miniszterelnöki felszólításra jótékony célra átutalt polgármesteri jutalom is téma volt. De nem csak ott, hírportálunkra is érkezett „bennfentes” hozzászólás annak kapcsán, hogy Holovits Huba földvári polgármester – ahogyan megírtuk – éppen a helyi vitorlás egyesületnek ajánlotta fel bruttó kétmilliós jutalmát. Bolka 84 azt írta: „A Balatonföldvári Vízisport Egyesület elnöke hosszú ideig Holovits Huba volt, jelenleg a testvére, Holovits Csaba. Balatonföldváron vitorlásoktatással Holovits Huba foglalkozik, de a felesége nevén van a vállalkozás. Kinek fogja az oktatási díjat kifizetni az egyesület? Hát a családnak, ügyes...”

Nanszák György azonnal le is reagálta, így: „Bolka84! Te miről beszélsz? Arról a Vízisport Egyesületről, ahol ingyen tanulhattak a földvári gyerekek vitorlázni, evezni és nem a Holovits Vitorlás Iskola tanította őket. Kikérem a mostani és a volt vezetőség nevében is az ilyen szemét rágalmakat.”

„Erre gondolt Orbán Viktor?” – ezzel a kérdéssel szerkesztőségünknek Földvárról küldött e-mail is feszegette az ügyet, úgy érvelve, hogy „a Holovits Csaba elnökségével működő civil szervezet nem pályázhat önkormányzati támogatásra, a polgármesteri felajánlással mégis lehetővé vált, hogy ez a szervezet a közkasszából pénzt kapjon.”
– Elmondtam a testületi ülésen is a polgármesternek, hogy mi előre szóltunk, s lám, Orbán Viktor is úgy gondolja mint mi, hogy nem feltétlen volna muszáj a polgármesternek jutalmat fölvenni – mondta lapunknak Gáspárné Koseluk Zsuzsa független képviselő, egyike a két tagú földvári ellenzéknek.

– A Balaton partján élünk, a gyerekeknek akartam a nettó 1 054 000 forintot juttatni, ugyan hová máshová szándékozhattam volna, mint éppen a város legeredményesebb civil szervezetének? – kérdezett vissza Holovits Huba polgármester. – Ez objektív mérce alapján megítélhető: a számos evezős és vitorlás bajnokságot rendező klub fiataljai az elmúlt tíz évben több száz érmet nyertek az országos bajnokságokon. Nyaranta tizenöt éve közel száz helyi gyerek tanulhat meg vitorlázni ingyenesen, de például most télen is hatvan helyi diák edz az egyesületnél. Az én cégemnek ehhez semmi köze. Még csak a vitorlástelepet sem használjuk, hanem a kikötőt és ráadásul a közlekedési hatóság égisze alatt mi felnőttoktatást végzünk, azaz a tizennyolc éven felüliek számára hajóvezetői jogosítványt adunk. A gyerekeket eddig sem mi oktattuk és ezután sem mi fogjuk. Rossz az, aki rosszra gondol, azt is mondhatnám, ki mint él, úgy ítél...

A polgármester hozzátette: ő csak egy az év végén pluszjuttatásban részesült 187 földvári önkormányzati dolgozó közül. – Mindenki kapott ilyet kivétel nélkül és nem csak a városháza, hanem például a Gamesz, a közösségi ház, vagy a kistérség dolgozói is. Vajon akad-e még egy ilyen kétezres lélekszámú település az országban? – így Holovits.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!