Közélet

2013.01.23. 17:22

„Az fizesse vissza, aki lopta!” Ajánlások a Fidesz-ukáz után

A balatonföldvári polgármester föl fogja ajánlani jótékony célra az elmúlt év végén fölvett jutalmát, a siófoki már korábban megtette ezt – derült ki lapunk érdeklődésére annak kapcsán, hogy szerdán Orbán Viktor esetlegesen felvett jutalmuk visszafizetésére vagy fölajánlására szólította fel a fideszes polgármestereket.

Fónai Imre

Miután a Blikk listát közölt azokról a fővárosi és megyei jogú városokat vezető polgármesterekről, akik jutalmat vettek fel, szerdán Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levélben kérte a választókerületi elnököket a miniszterelnök kérése nyomán: annak ellenére, hogy a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra az általa vezetett településen.– Az fizesse vissza, aki lopta ezt a pénzt – reagált Holovits Huba balatonföldvári polgármester. – Aki azonban megdolgozott érte, kiérdemelte, az ajánlja föl valamilyen társadalmilag hasznos célra. Így teszek én is, a helyi vitorlás egyesületet kívánom támogatni vele azzal, hogy fordítsák ezt a pénzt a balatonföldvári fiatalok vitorlásoktatására, vízisport-oktatására, hogy ingyenesen meg tudjanak ismerkedni a Balaton örömeivel, szépségeivel.  

Balázs Árpád polgármesternek nincs tennivalója a Fidesz-központ levele kapcsán – tudatta a siófoki városháza. „A siófoki polgármester nem kívánta se a korábbi években, sem most nyilvánosságra hozni, hogy mit tesz a külön juttatásaival, ebből pr-hírt nem kívánt kreálni – így a közlemény. – A képviselő-testület által megszavazott jutalmát már korábban befizette egy katolikus egyház által működtetett alapítványnak, illetve az NB I-es kézilabda-csapatot működtető gazdasági társaságnak támogatás címén.”

Amint korábban lapunk megírta, Holovits Hubának kétmillió forintnyi, Balázs Árpádnak hat havi bruttó bérének megfelelő jutalmat szavazott meg tavaly év végén a földvári, illetve a siófoki képviselő-testület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!