Közélet

2013.01.31. 17:41

Koltai Róberttel és a Luluval ünnepelték az új városközpontot

A helyi hivatalok, intézmények és cégek vezetői mellett a szomszédos települések polgármesterei és jegyzői is elfogadták a meghívást az avatóra.

Vas András

– Elhiszik, hogy két hete itt még parketta sem volt? – nézett körbe a nagybajomi művelődési ház nagytermében Czeferner Józsefné, a település polgármestere, aki hozzátette, akkor nem is hitte, hogy január utolsó csütörtökén meg tudják tartani a 350 millió forintos városközpont-fejlesztési beruházást, s főleg, hogy egy nappal előtte színielőadást tartanak az épületben. Méghozzá zsúfolt telt házzal.

A projektzáróra természetesen nem voltak annyian kíváncsiak, mint a Koltai Róbert fémjelezte Lulu című előadásra, ám így is félig megtelt a nagyterem: a helyi hivatalok, intézmények és cégek vezetői mellett a szomszédos települések polgármesterei és jegyzői is elfogadták a meghívást, s érdeklődéssel hallgatták a polgármester tapasztalatait. Aki szerint a most befejeződött – tizenkét részterületből álló – fejlesztés-építés, melyre 2008-ban döntötték el, hogy pályáznak, sokkal több nehézséget okozott, mint néhány korábbi, hasonló volumenű projekt.

A városközpont végül az eredendően félmilliárdosra tervezett városközpont-fejlesztésből végül 350 milliónyi valósulhatott meg: bővítették, akadálymentesítették és korszerűsítették a művelődési házat, konferenciaközpontot, galériát, polgárőrházat hoztak létre, a város nagyjainak szobraival sétányt, járdákat, játszóteret, belső sétányt építettek, tatarozták és korszerűsítették a rendőrség épületét, padokat helyeztek ki, virágosítottak, s a művelődési ház avató színielőadás is a projekt része lett. Melybe két helyi gazdasági társaságot is bevontak, akik pályázati a támogatásért vállalták, két-két új munkahelyet teremtenek.– S mindezt tulajdonképpen önrész nélkül – mosolyodott el Czeferner Józsefné. – Ötvenmilliót kellett volna hozzátennünk a pályázati pénzhez, ám az állami adósságátvállalásnak köszönhetően megszabadultunk ettől a tehertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!