Közélet

2013.02.09. 12:30

A KLIK mindent vihet? Autó, laptop a tankerületi vezetőnek

Somogyban sem feltétlenül „sikertörténet” az új tankerületek működésének a megkezdése, akár ez is leszűrhető Tabról származó értesülésünkből.

Fónai Imre

Míg a heti sajtóhírek között az keltett feltűnést, hogy egy nyíregyházi középiskolából „töltötték fel” az ottani tankerületi irodát bútorokkal és lapmonitorokkal, addig információnk szerint Tabon a TISZK Rudnay középiskolája sietett a tankerület segítségére. Úgy tudjuk, a tankerületi vezető a Rudnayban kapott irodahelyiséget, sőt, a középiskola laptopját és néha autóját is használta – jobb híján.

Hétfőn fogadta szerkesztőségünk e témával kapcsolatos kérdéseit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) sajtóirodája, ezt vissza is jelezték, keddi választ ígérve. A válaszok azonban péntekig sem érkeztek meg többszöri sürgetésünkre sem, így – jobb híján – a KLIK-nek a nyíregyházi esettel kapcsolatos közleményéből tudunk idézni: „A fenntartóváltás következtében  az önkormányzat által működtetett intézmények ingó és ingatlan vagyonára (tehát a taneszközökre és egyéb eszközökre is) ingyenes vagyonhasználati szerződést kötött a KLIK (ez az általános és középiskolákat, valamint a gimnáziumokat jelenti). A szakiskolák esetében a KLIK a működtető is, itt a vagyont is a KLIK kezeli, amelynek része az ingyenes vagyonhasználat. Az átmeneti időszakban helyi összefogással, jó szándékú eszköz- és bútorfelajánlásokból sikerült számos tankerületi irodát berendezni.”KLIK-válasz híján kérdeztük meg Szamosi Lórántot, a somogyi TISZK főigazgatóját a tabi esettel kapcsolatban. – Természetes, hogy a TISZK minden segítséget megad a tankerületnek, amennyiben valamilyen kéréssel fordulnak hozzánk – így a főigazgató. – Amennyiben módunkban áll és a munkájukat megkönnyíti, igyekszünk segíteni nekik. Ennyi történt Tabon is, a partnerség jegyében, már csak azért is, mert ráadásul a tabi tankerület vezetője korábban TISZK-es intézmény igazgatója volt, és a jó szakmai kapcsolatot a jövőben is meg kívánjuk őrizni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!