Közélet

2013.02.02. 14:39

Jövőre már a huszadik báljukra készülnek

Promóció Nemcsak az intézmény múltját tekintve – idén már a 77. évükbe léptek –, hanem a báli hagyományaik alapján is a somogyi megyeszékhely egyik legrégebbi általános iskolájának számít a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola.

(x)

– Régi hagyomány már nálunk az alapítványi bál; a mostanin mintegy másfélszázan voltunk, s jövőre már a huszadikat tervezzük – mondta Kulcsárné Galetics Ibolya, a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatónője. – Az evőeszközöktől kezdve egészen a finom falatokig a közétkeztetést végző Pensió 17 KFT. állt mindent. Ráadásként még értékes ajándékkosarakat is felajánlottak a tombolára.A Pensió 17 KFT. más alkalmakkor is kitesz magáért. Pedagógusnapon vagy amikor az iskolában valamilyen nagyobb rendezvény van, akkor is bátran számíthatnak rájuk. Ünnepekkor – legyen Mikulás, karácsony, farsang vagy húsvét – a menü is ünnepi, s ilyenkor mindig kerül a gyermekek tálcájára az alkalomhoz illő csokifigura, desszert is.
– A 340 diákunk közül 300-an itt ebédelnek, akiknek több mint a 75 százaléka szociálisan hátrányos helyzetű. Vagyis ők térítésmentesen kapnak az ebéd mellett tízórait és uzsonnát is – folytatta Kulcsárné Galetics Ibolya. – Az egy év híján három évtizede indított labdarúgó-osztályunk több tanulója is a Bene Ferenc Labdarúgó-akadémián kollégista; ők reggelit és vacsorát is kapnak.

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy mit és mennyit kapnak enni a gyerekek a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában.
– Változatos az étrend, bőséges a kínálat, azaz lehet repetázni – folytatta az igazgatónő. – Az alsósok mondhatni mindent megesznek, a nagyobbak viszont már válogatósak. Hogy mit szeretnek a legjobban a diákjaink? Természetesen a tésztákat, aztán a rántott húst és halat, más húsos készítményeket, a káposztás jellegű ételeket (legyen az paradicsomos, székely vagy éppen káposztás tészta). Érdekes módon a kukorica-főzelékből sem nagyon szokott maradni, s az olyan tartalmas és hagyományos levesek is, mint például a frankfurti, a krumpli, a paradicsom vagy éppen a gyümölcsleves, rendre elfogy. Péntekenként minden elfogy; ha netán van maradék, azt mindig elcsomagoljuk a rászoruló tanulóinknak.

A II. Rákóczi Ferenc Tagiskola referencia iskolaként is működik; az országból mindenhonnan jönnek, hogy megismerjék, átvegyék az itteni módszereket. A vendégek ilyenkor általában itt is ebédelnek, így aztán nemcsak az iskola, hanem a Pensió jó hírét is magukkal viszik.

Nemcsak az intézmény múltját tekintve – idén már a 77. évükbe léptek –, hanem a báli hagyományaik alapján is a somogyi megyeszékhely egyik legrégebbi általános iskolájának számít a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola. (x) Rákóczi iskola -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!