Közélet

2013.02.11. 15:00

Marad a tél: ónos eső és napokig tartó havazás jön

Délnyugat felől ismét egy mediterrán ciklon érkezik. A Dunántúl keleti felén az ónos esőre, a nyugatin napokig tartó havazásra kell számítani.

Sonline

Kedden délelőtt eleinte csak a Dunántúlon, majd napközben már keletebbre is számíthatunk csapadékra. A magasban érkező enyhébb levegő hatására az ország nagy részén egyre inkább havas eső, eső formájában fog hullani, viszont kedd reggel főként a Dunántúl déli, délkeleti és középső részein nagy területetre kiterjedő ónos eső veszélye is fennáll, mely jégpályává változtathatja az utakat -  írja előrejelzésében az Időkép. A nyugati, északnyugati tájakon - elsősorban Zala és Veszprém megye nyugati, északnyugati felén, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében a havazás lesz a jellemző.A csapadékos idő egészen csütörtök délutánig folytatódhat, a nagyobb mennyiségre a nyugati és déli megyékben számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon, ahol végig havazni fog, csütörtök estig akár újabb 20-30, sőt Vas és Győr Moson-Sopron megyékben helyenként akár 30 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A feltámadó északi szél szerda reggeltől ismét komoly hófúvásokat, így közlekedési fennakadásokat okozhat.

Csütörtökre virradóra már a Dunántúl keletebbi vidékein is egyre havazás lesz jellemző, viszont napközben fokozatosan szűnni kezd a csapadék, a hét második felében előreláthatólag szárazabb időszak jöhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!