Közélet

2013.02.24. 17:30

Új külsőt kap a város szégyenfoltja

A több mint 300 millió forintos beruházásra jelenleg nincs lehetőség, ezért egy kisebb volumenű projektet szeretnének megvalósítani.

Jeki Gabriella

Többször is a város szégyenfoltjának nevezték a barcsiak a strand mellett a Móricz Zsigmond Művelődési Központ színháztermének jelenlegi kinézetét, és azt is, hogy egyáltalán nem illeszkedik sem a korábban átadott kultúrház arculatához, sem a város képéhez. Ezért készültek el a tervek az átalakításához, melyről Karvalics Ottó polgármester számolt be a soros képviselő-testületi ülésen. A város első embere elmondta: a több mint 300 millió forintos, nagystílű tervek alapján végzendő beruházásra jelenleg nem látnak reális lehetőséget, ezért egy kisebb volumenű, de az épület külső és belső felújítását is tartalmazó projektet szeretnének megvalósítani.Az ülésen a városatyák visszautaltak a február 5-én zajlott adósságkonszolidációs egyeztetésre. A végleges döntés ennek mértékéről csak február 28-ra várható. Amennyiben a javasolt 60 százalékos átvállalás valósul meg, összességében 1 milliárd 457 millió forint, amennyiben a kért 70 százalékos mértékű az átvállalás 1 milliárd 700 millió forint adósságtehertől mentesül az önkormányzat. Az adósságkonszolidáció mértéke alapjaiban határozza meg az önkormányzat jövőbeni mozgásterhét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!