Közélet

2013.02.20. 07:30

Zselici vidékfejlesztők: információs adatbankot építenek

Promóció Egységes információs adatbankot épít ki a Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület. Az internetalapú rendszer széleskörű bemutatkozási lehetőséget teremt a kistérségben működő önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek számára és új alapokra helyezi a tájékoztatást, s a kapcsolattartást.

(x)

Bárdudvarnok, Böhönye, Csököly, Fonó, Gálosfa, Gige, Hajmás, Hedrehely, Hencse, Jákó, Kadarkút, Kaposhomok, Kaposkeresztúr, Kaposszerdahely, Kercseliget, Kisasszond, Kiskorpád, Kőkút, Lad, Mike, Nagybajom, Nagyberki, Pálmajor, Patca, Patosfa, Rinyakovácsi, Simonfa, Szabadi, Szenna, Szilvásszentmárton, Visnye és Zselickisfalud településeket érinti a kezdeményezés. Szilágyi Lejla, a Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület elnöke a program céljáról szólva kedden kifejtette: az önkormányzati, a civil továbbá a gazdasági szféra, illetve a turisztikai szolgáltatók és látványosságok főbb adatait foglalja magába majd az egységes rendszer.

– Ez bárki által ingyen elérhető lesz, a hálózatot mi alakítjuk ki és mi is üzemeltetjük – közölte Szilágyi Lejla. Hozzátette: ha a projekt elkészül, az érintett területen önkormányzatok, civil szervezetek és turisztikai vállalkozások adatait, tevékenységeit és elérhetőségeit találhatjuk meg egy helyen, egységes szerkezetben. Ez egyrészt a gyors és hatékony tájékozódást teszi lehetővé, másrészt biztosítja a térség népszerűsítését, egységes megjelenését.

A Zselic vidékfejlesztő egyesület most kezdi el a bázis alapjául szolgáló információk összegyűjtését. A szakember jelezte: előreláthatóan kora tavasztól működik majd a felsorolt településeket érintő új hálózat.
– A turizmus, a vendéglátás fontos terület lehet rövid és hosszú távon is – húzta alá. – Ezért lényegesnek ítéljük, hogy a községekben található turisztikai szolgáltatásokról, látnivalókról és programokról megfelelő módon tájékozódhassanak a térségi iránt érdeklődők. Ezt a célt szolgálja a projekt. Aki ráklikkel a megadott honlapra, reményeink szerint sok közérdeklődésre számot tartó információhoz jut.

Szilágyi Lejla – a 2008 óta működő egyesület tevékenységére utalva – rámutatott: számos területen igyekeztek már eddig is segíteni, a településeken több programot indítottak útjára. Így többek közt 8-9 települést lefedő élelmiszerosztást bonyolítottak, időseknek ingyenes számítógép-kezelői oktatást szerveztek, a fiatalok részére pályázatírással kapcsolatos képzést tartottak, ahol a főbb hazai és uniós követelményekről hallhattak előadást. Ezen kívül falunapot tartottak és egy környezetvédelmi projekt keretében energiatakarékos izzókat osztottak 8 település időskorú és nagycsaládos lakosai részére.

Elérhetőség: Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület
www.zselicvidekfejleszto.hu
[email protected]

Egységes információs adatbankot épít ki a Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület. Az internetalapú rendszer széleskörű bemutatkozási lehetőséget teremt a kistérségben működő önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek számára és új alapokra helyezi a tájékoztatást, s a kapcsolattartást. (x) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!