Közélet

2013.03.14. 12:32

Elhunyt Varga Ferenc, a siófoki kórház főigazgatója

Elhunyt Varga Ferenc, a siófoki kórház főigazgatója. Hazai csúcstartóként harminchat éve vezette az intézményt.

Fónai Imre

Elhagyta szeretteit és a kórházat, amiért élt. Dr. Varga Ferenc, a siófoki kórház főigazgató főorvosa életének 71. évében, március 13-án kora este hunyt el abban az intézményben, amelyet 1977 óta irányított szívvel-lélekkel, sokszor küzdelmek árán – fogalmaz a siofok.hu.

Dr. Varga Ferenc egyedülálló életművet hagyott maga mögött; pályatársai közül nincs még egy szakember, aki ilyen hosszú időn át állt ugyanannak a kórháznak az élén. Pályafutása során kétszer választották a Magyar Kórházszövetség elnökének, a Magyar Egészségügyi Menedzserklubot pedig egy perióduson át vezette. Az utóbbi szakmai szervezet elismerését, A Magyar Egészségügyi Menedzserklub életműdíját 2012 novemberében vehette át, és megkapta az egészségügyi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Batthyány-Strattmann László díjat. Lakóhelye Siófokért Emlékéremmel, az állami vezetés pedig a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével ismerte el tevékenységét.Bízott abban, hogy végig tudja vinni a siófoki kórház jelenleg is zajló fejlesztését, bővítését. Nagy álma és terve volt, hogy egy korszerű, új kórházat adjon át utódjának, ezért is szeretett volna csak a felújítás befejését követően nyugdíjba vonulni.

Ahogy a szaksajtó méltatja, „a magyar kórházügy ikonját” Siófok Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!