Közélet

2013.03.24. 17:24

Hiányoznak az olcsó és hasznos játékok

A szervezők a húsvéti ajándékozás és ötletelés jegyében szervezték meg a soros játékbörzét, ám a többség láthatóan nem találta meg a számítását.

Vas András

– Mit vegyünk, a gyerek már unja a miniugrálót, a trambulint és a szobacsúszdát? – tanácstalankodott egy anyuka a kaposvári Munkácsy gimnázium előtt, s bár nagyon reménykedett, az épületben választ kap kérdésére, bizony csalódnia kellett.

A szervezők a húsvéti ajándékozás és ötletelés jegyében szervezték meg a soros játékbörzét, ám hiába érkeztek takaros sorokban az érdeklődők, a többség láthatóan nem találta meg a számítását. Merthogy bár a húsvét ugyan nem a karácsony, mégis adni kellene a gyereknek valamit, aminek örül – persze a nyuszi sokkal szerényebb ilyen szempontból a Jézuskánál. Csakhogy meglehetősen kevés gyerek örül egy faliképnek, még, ha állatokat is pingáltak rá, s visszaemlékezve boldogult aprókoromra, egyetlen pillanat sem jut az eszembe, amikor díszpárnára vágytam volna. Sem kacsásra, sem nyuszisra, sem medvésre.

Medve persze akadt otthon, jóféle barna plüss, s ilyenből láttunk is néhányat a börzén, bár valahogy a mai mackók egyre kevésbé maciszerűek, inkább valami átmenetet képezne a kutya és egy bárgyú egér között. Persze még így is jobbak, mint egy édeskésen rózsaszín Én kicsi pónim...Annak idején egy matchbox, egy minilegó vagy éppen egy gombfoci csapat teljesen megfelelő ajándéknak tűnt, ahogyan az öltöztetős katona is – kislány-ajándék ügyben meglehetősen tapasztalatlan vagyok –, vagy egy könyv, esetleg labda, pingpongütő. Ilyeneket azonban sehol sem láttunk, akadt viszont robottá váló izé, alias Transformer(s), de lézerkard is, és persze számítógépes játékok dögivel. Először egy mutatós fa babakonyhánál csillant fel a szem, majd a pakli régi 1x1 kártyán, melyből akadt újabb, játékosan angolra tanító is. Egy standon néhány mesekönyvet is láttunk, valamint a Nézz körül és az Édes hazánk egy-egy megfakult, ám belelapozva – s lehámozva róluk az ideológiát – még mindig hasznosnak tűnő példányát. Ahogyan a képekkel kísért Petőfi-kötetet is pénztárcára érdemesnek tartottuk – miután egy sétakörrel később már hiába kerestük, más is így gondolhatta. A többség viszont nem volt ilyen szerencsés, ballaghatott haza üres kézzel. Rosszabb esetben ötlettelenül...

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!