Közélet

2013.03.27. 07:40

Nehéz idők járnak a tanárokra: leépítést hoz az óraszámemelés?

A pedagógiai programok március végi leadási határideje, s a kötelező testnevelés órákkal kapcsolatos kormány-előterjesztés is borzolja is a tanárok idegeit.

Vas András

Nehéz idők járnak a pedagógusokra: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által meghirdetett, ám bírósági állásfoglalás miatt bizonytalan kezdetű sztrájk mellett a pedagógiai programok március végi leadási határideje, s a kötelező testnevelés órákkal kapcsolatos kormány-előterjesztés is borzolja is a tanárok idegeit.– A programokat át kell dolgozni az új követelmények alapján – mondta Nagy Erzsébet, a PDSZ Somogyért is felelős régiós vezetője –, ám későn jöttek ki a tantervek, ráadásul kétéves bontásokban, s ezeket évesre kell átdolgoznunk, csak éppen még nem lehet tudni, milyen tankönyvekből kell majd tanítani, hogyan épülnek fel a segédanyagok, azaz felesleges munkának tűnik az egész. Emellett a mindennapos testneveléssel kapcsolatban kiszivárgott előterjesztés is gerjeszti a hangulatot, hiszen amellett, hogy a legtöbb iskolában egyszerűen nincs hely ennyi órára, a testnevelő tanároknál tulajdonképpen már heti 32 órával számolnak, s miért csak ezzel a tárggyal tenné ezt meg a kormány. Az óraszámemelés pedig, még ha csak burkoltan is hajtják majd végre, s a tíz, úgynevezett egyéb foglalkozás keretébe pakolják be a pluszórákat pedig egyértelmű, hogy elbocsátásokat jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!