Közélet

2013.04.03. 18:04

Átáztak a homokzsákok, szivárgás a Rinya gátján

Somogyban az elmúlt 24 órában 15-20 milliméter csapadék hullott; az esőzés megszűnése után a megye vízfolyásai mindenütt tetőztek.

Harsányi Miklós

Gaál Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán közölte: a Rinya patak kritikus szakaszain a homokzsákokból épített gát néhány helyen átázott és szivárgott a reggeli órákban.
– A szivárgást a helyszínre riasztott tűzoltók megszüntették, az átfolyt vizet pedig átszivattyúzták a védett területről – tette hozzá. –  Összességében az előzetes védelmi intézkedések megfelelőnek bizonyultak.A magas partfalak mentén földcsúszások következtek be az elmúlt napokban Kaposváron, Fonyódon és Cserénfán. A katasztrófavédelem soron kívüli helyszíni szemlét kezdeményezett az érintett területeken, a további intézkedések meghozatala érdekében geológus szakértőt is bevontak. A tűzoltók eltávolították a veszélyesen megdőlt fákat a felázott és megcsúszott partfalakról, s lezárták a veszélyeztetett területeket. Fonóban egy családi ház alatt levő pince beomlott, emiatt ledőlt az épület tűzfala.

A megye tűzoltó egységei és önkéntes tűzoltó egyesületei Babócsán, Bábonymegyeren, Balatonlellén, Fonóban, Nagybajomban és Nagyszakácsiban avatkoztak közbe pincékben és épületek közelében felgyülemlett belvíz elhárításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!