Közélet

2013.04.03. 18:04

Átáztak a homokzsákok, szivárgás a Rinya gátján

Somogyban az elmúlt 24 órában 15-20 milliméter csapadék hullott; az esőzés megszűnése után a megye vízfolyásai mindenütt tetőztek.

Harsányi Miklós

Gaál Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán közölte: a Rinya patak kritikus szakaszain a homokzsákokból épített gát néhány helyen átázott és szivárgott a reggeli órákban.
– A szivárgást a helyszínre riasztott tűzoltók megszüntették, az átfolyt vizet pedig átszivattyúzták a védett területről – tette hozzá. –  Összességében az előzetes védelmi intézkedések megfelelőnek bizonyultak.A magas partfalak mentén földcsúszások következtek be az elmúlt napokban Kaposváron, Fonyódon és Cserénfán. A katasztrófavédelem soron kívüli helyszíni szemlét kezdeményezett az érintett területeken, a további intézkedések meghozatala érdekében geológus szakértőt is bevontak. A tűzoltók eltávolították a veszélyesen megdőlt fákat a felázott és megcsúszott partfalakról, s lezárták a veszélyeztetett területeket. Fonóban egy családi ház alatt levő pince beomlott, emiatt ledőlt az épület tűzfala.

A megye tűzoltó egységei és önkéntes tűzoltó egyesületei Babócsán, Bábonymegyeren, Balatonlellén, Fonóban, Nagybajomban és Nagyszakácsiban avatkoztak közbe pincékben és épületek közelében felgyülemlett belvíz elhárításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!