Közélet

2013.04.02. 08:04

Beomlott a partfal: három éve életveszélyes siófoki kerékpárút

Baleset-, illetve életveszély miatt nem használható a kerékpárút egy siófoki szakasza a Sió-csatorna partján – 2010 óta.

Fónai Imre

Három éve rongálódott meg az akkor tapasztalt heves esőzések miatt. A Sió csatorna jobb partján mintegy 120 méter hosszan a kőburkolatú rézsű megcsúszott, ami miatt leszakadt a kerékpárút. A város a kerékpárút helyreállítását elvégeztetné, azonban erre mindaddig nincs lehetőség, amíg a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a leszakadt rézsűt nem állítja helyre.

Illés Zoltán államtitkár két évvel ezelőtti siófoki látogatásakor azt mondta: a Sió-meder beomlott partfalának a rendbetétele 100-120 millió forintba kerülne; a pénz azonban nem áll rendelkezésre. A helyzet azóta sem változott. Érdeklődtünk a vízügyi igazgatóságnál, ahonnan mindösszesen ennyi válasz érkezett: „Sajnos jelenleg nem tudunk hivatalos tájékoztatást adni; amint ez változik, jelentkezni fogunk.”

Siófok városa a Belügyminisztériumtól 2010-ben vismaior-támogatást is nyert a kerékpárút sérült szakaszának rendbetételére, a pénzösszeget azonban nem tudta felhasználni a rézsű helyreállításának hiánya miatt. Kolumbán Tünde városházi sajtóreferens arról tájékoztatott: a város többször kérte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot a partmű helyreállítási munkálatainak elvégzésre, az igazgatóság azonban forrás hiányában a mai napig nem tudott eleget tenni kötelezettségének.Siófok keresi az átmeneti megoldást a leszakadt rézsű ideiglenes kijavítására, azonban amíg a szakszerű és biztonságos helyreállítás nem biztosítható, addig a baleset- és életveszély elkerülése érdekében korlátozás van érvényben a kerékpárút sérült szakaszán. A hivatal jelenleg átmeneti lehetőségként vizsgálja a félpályás korlátozás lehetőségét, a helyzet megoldásáig pedig a kerékpárosok türelmét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!