Közélet

2013.04.21. 17:27

Friderikuszt is levette a lábáról a siófoki szupertehetség

A siófoki Bari László Marcell levette a lábáról az Ének iskolája zsűrijét: Szandit, Szulák Andreát, Király Viktort és Hajós Andrást és Friderikusz Sándort is.

Fónai Imre

A siófoki Bari Lacika elkápráztatta a zsűrit az Ének iskolája első adásában. A minap kezdődött a TV2 új tehetségkutatója, mely 8 és 14 év közötti, kiemelkedő énektudású és tehetségű gyerekeket mutat be. Bari László Marcell, a siófoki Beszédes József Általános Iskola hatodik osztályos diákja egy olasz dallal, a Carusóval nevezett, s vette le lábáról a zsűrit: Szandit, Szulák Andreát, Király Viktort és Hajós Andrást, valamint az „osztályfőnököt”, Friderikusz Sándort.

Bari Lacika a Balaton hangjának is mondhatja magát, legalábbis korosztályában megnyerte tavaly a balatonszárszói tehetségkutatót, majd egy orosz-magyar nemzetközi versenyen is első díjat nyert. – Azt szeretem, ha egy dalban minél több a frazír, az improvizáció – árulta el magáról. – Énektanárom nincsen, a hajlítások, a frazírok egyszerűen csak úgy jönnek. Hároméves koromban vették észre a szüleim, hogy milyen tisztán éneklem a Boci, boci tarkát. Azóta csak úgy önszorgalomból tanulok énekelni, sokat hallgatom a Youtube-ot, különösen a dzsesszt és a bluest kedvelem, de a popot is szeretem. Hajós András zenéjét nagyon kedvelem, de Varga Viktor számait is.Lacika hatéves kora óta zongorázik. Az iskolában az énektanár minden órán kiállítja, hogy énekeljen valami szépet az osztálytársainak. A 12 éves tehetségnek nincs testvére, a családjában nem ő az egyetlen zenész, példaképe az édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!