Közélet

2013.04.28. 15:46

Szőcsénypusztán ünnepelt az erdész szakma

Iskolák delegációival, meghívott külföldi vendégekkel, az erdőgazdaságokkal, minisztériumok képviselőivel együtt ünnepelt az erdész szakma a Somogyzsitfa-szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Szakközép és Szakiskola alapításának 50. évfordulóján.

Vigmond Erika

Markhard József igazgató elmondta: az évről-évre felhalmozódó szellemi érték folyamatos oktató-nevelőmunka eredménye, mely az elmúlt ötven évben beépült az erdészeti oktatás mindennapjaiba, szolgálta a magyar erdőgazdálkodás és agrárium ügyét, formálta és formálja a jövő emberének arculatát, erkölcsi jellemét, szakmai tudását. A megszerzett tudásról és a jövőt építő, országos hírnevű iskola diák-tanár közösségének erejéről, elismertséget hozó munkájáról beszélt megnyitójában Móring József Attila országgyűlési képviselő is.Markhard József köszöntötte az iskola névadójának özvegyét, Gróf Széchenyi Zsigmondnét, majd Ott György hajdani igazgató posztumusz, Ott Györgyné és Kiss Vince korábbi igazgató Széchenyi Emlékérmet vett át, valamint több évtizedes munkájáért hat pedagógus is Pedagógus Emlékérmet kapott. Az ünnepségsorozat részeként facsemetéket ültettek el a kastély parkjában, és a kastélyépület előterében máránytáblát leplezett le az évforduló alkalmából Ott Györgyné. Kopjafát is avattak a park legöregebb gesztenyefája alatt az elhunyt kollégák, dolgozók és tanulók emlékére.

A Marcali Múzeum szakmai segítségével nyílt - iskolatörténeti kiállítás, fotó- és rajzkiállítás, erdei olimpia, kispályás labdarúgás és Erdésztechnikusok Országos Sokoldalúsági Versenye kísérte az ünnepi programokat, valamint a magyar STIHL válogatott adott egy rendkívüli show-műsort, hogyan is kell a fűrésszel bánni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!