Közélet

2013.04.05. 16:09

Újabb földomlások Somogyban

Fonyódon csütörtökön ismét megcsúszott a partfal, mely továbbra sem veszélyezteti közvetlenül a közelben lévő nyaralókat. A Sefag Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a partfalra nehezedő fák eltávolításán, az újabb földcsúszás elkerülése érdekében.

Harsányi Miklós

– A 7-es számú főút érintett szakaszán továbbra is mindkét irányban tilos a közlekedés a veszélyhelyzet megszüntetéséig, amely akár napokig is eltarthat – számolt be pénteken Gaál Attila megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Hozzátette: újabb kisebb földomlás történt Kaposkeresztúron, ahol az út menti partfalból kisebb földdarabok omlottak le.Torvajon egy családi háztól nagyjából tíz méteres távolságra beomlott egy eddig ismeretlen eredetű gödör. Az építési hatóság és a katasztrófavédelem közös szemlét tartott a helyszínen, s megállapították: az omlás következtében az épület szerkezete nem károsodott, továbbra is lakható maradt.

– Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt megnövekedett a magas partfalak mentén bekövetkezett földcsúszások száma – hívta fel a figyelmet a szóvivő. – Mivel előfordulhat, hogy a fennálló omlásveszély lakóingatlanokat, közúthálózatot veszélyeztethet, a katasztrófavédelmi kirendeltségek supervisori ellenőrzés keretében tíz helyszínen felmérték a magaspartok állapotát.
Megtudtuk: az ellenőrzéseken geológus is részt vett, aki javaslatot tett a szükséges intézkedések meghozatalára.
Harsányi Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!