Közélet

2013.04.14. 06:26

Versenyek hete a Gárdonyi iskolában

PromócióA versenyek jegyében telt a hét Kaposváron a Gárdonyi Géza Tagiskolában. Pénteken a Bendegúz anyanyelvi verseny megyei döntőjének voltak a házigazdái – négyszáznál is több tanuló versengett egymással egész Somogyból –, míg két nappal korábban az alapműveleti matematikai verseny regionális döntőjét rendezték.

(x)

 A májusban Szegeden, illetve Marcaliban esedékes országos döntőre a legmagasabb pontszámot elért gyermekek utazhatnak majd.
– Mi voltunk a házigazdái a „Játsszunk együtt két nyelven!” elnevezésű, kaposvári iskolák számára meghirdetett versenynek is. A négy fős csapatoknak angol és német nyelvű feladatokat kellett megoldaniuk, a teáról és a harapni valóról pedig  (pogácsa formájában) a Pensió 17 Kft. gondoskodott – mondta Jakó Zoltán, a kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola igazgatója.

A közétkeztetést végző Pensió 17 Kft. segítségére és támogatására más jeles alkalmakkor is bátran számíthatnak a Gárdonyiban. A novemberben Erzsébet és Katalin nap között esedékes hagyományos alapítványi iskolabálon ők állták a bőséges vacsorát, s értékes ajándékokat is felajánlottak a tombolára, a pedagógus évzárón pedig – amit június utolsó napjaiban rendeznek, s itt búcsúznak el a nyugdíjas kollégáiktól – az ebédről gondoskodnak.

– Központi szerep jut nálunk a sportnak – folytatta Jakó Zoltán igazgató. – Innen rajtol el a Zöldpont Életmód Klub hagyományos őszi és tavaszi gyalog-, illetve kerékpártúrája, s mint házigazdák, mi vagyunk az egyik legaktívabb iskola. A Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaratonon is fontos szerepünk van, a diákjaink pedig – mind a leányok, mind pedig a fiúk – elsősorban röplabdában, úszásban, uszonyos és búvárúszásban, továbbá atlétikában jeleskednek.

A Gárdonyi iskola 320 diákja közül 240 itt ebédel – a tanárok egy része is itt ül asztalhoz –, s 140-en napi háromszori étkezést igényelnek. Több tej- és lisztérzékeny gyermek jár a Gárdonyiba, akiknek külön főznek.
– Ha minden nap pizza lenne, akkor is a legutolsó darabig elfogyna – jegyezte meg Jakó Zoltán.
– Valóban a különféle sült- és kelt tészták fogynak a leginkább, de a gyereksereg rajong a paradicsomlevesért, a gyümölcsmártásért és a rántott húsért is. Próbálunk egy kicsit mindig többet sütni-főzni, hogy aki még netán éhes, az tudjon repetázni – mondta búcsúzóul Bőzsönyné Magdi néni, aki lassan már a 20. évét kezdi meg a Gárdonyiban, s akinek Lászlóné Szászi Veronika és Bene Tímea segít a konyhában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!