Közélet

2013.04.14. 15:52

Vízsugárral fogadták a repülőgépet Sármelléken

Vízsugárral fogadták a német Eurowings légitársaság frankfurti járatát a sármelléki Hévíz-Balaton Airport kifutópályáján. Szombaton megkezdődött a repülési szezon.

Vigmond Erika

Az első, heti rendszerességgel közlekedő Lufthansa járat vendégeit Papp Gábor, Hévíz polgármestere, és Joseph Mutsch, a Mutsch Ungarn Reisen/PA Touristika képviselője köszöntötte között. A sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester az idei repülési szezon járatindításairól, az eltelt egy évről beszélt. Hévíz több mint egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy az általa alapított, önkormányzati tulajdonban lévő kft.-vel működteti a sármelléki repteret. Ezzel egy időben döntött arról is, hogy a reptér a Hévíz-Balaton Airport nevet veszi fel.Az önkormányzat határozott célja, hogy a Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország regionális repterévé váljon. Az elmúlt évi várakozásoknak megfelelően, az üzleti tervben vállaltaknak nemcsak eleget tett, de sikerült azokat a vártnál jobban is teljesítenie a reptérnek. A Hévíz-Balaton repülőtéren tavaly összesen 18 ezer 831 utas fordult meg. Év elején a pravoszláv karácsonyhoz kötődően öt moszkvai chartert fogadott a repülőtér A szezon is jól indult, mivel a már megszokott áprilisi kezdés helyett márciusban landolt az első Lufthansa gép a Hévíz-Balaton Airport reptéren.

Az elő turnus kéthetes volt, ezt követően azonban április 13-tól szombatonként heti rendszerességgel érkeznek az LH charterek a négy nagy német városból: Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból.
Komoly jelentőségű a repülőtér életében az a szerződés, melyet március 14-én Moszkvában írt alá Papp Gábor polgármester egy moszkvai légi járatokat indító társasággal. Ennek eredményeként április 14-én charter légijárat-lánc első gépe landolt Sármelléken, ugyanezen a napon az esti órákban egy másik utazási iroda charter gépe is leszállt.  Egyelőre az orosz charterek októberig heti rendszerességgel érkeznek. Az év kiemelt eredménye, hogy 2013. május 4-én a lettországi légitársaság, az airBaltic új járatot indít Rigából Magyarországra a Hévíz-Balaton Airport repülőtérre. Az airBaltic Rigából hetente egyszer – szombatonként repül majd.

 

Címkék#Sármellék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!