Közélet

2013.05.05. 17:30

Nyitva a strandok: előkerült a bikini a májusi nyárban

A hirtelen jött meleggel elindult a fürdőszezon több dél-dunántúli strandon. Sok helyütt döntöttek úgy, hogy a korai meleg miatt már május elején kinyitják a kültéri medencéket.

Jeki Gabriella

Iharosi István, a Dél-Dunáltúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete elnöke szerint rá is fér az ágazatra egy erős és korai szezonkezdet. Az egyesület május 10-én tartja elnökségi ülését, ahol megtervezik a programokat, egy nyári kiadványt szerkesztenek az újdonságokkal és szolgáltatások feltüntetésével, rádiós és marketing promóciót kezdenek. – Továbbra is fontos célpont Horvátország, ezért Kaproncán és környékén is rendszeresen hirdetünk – mondta Iharosi István. – Számunkra a magyar vendégek mellett kiemelt szerepet kapnak szomszédjaink, hiszen nem esett vissza a számuk, a forgalom 25-27 százalékát teszi ki. A kiadvány ugyanakkor Brüsszelben, egy nemzetközi kiállításon is megjelenik.

Elmondta azt is: a korán jött jó időre gyorsan reagáltak, az egyesület szervezésében például hétvégenként több helyütt vízi aerobicra és gyógytornára várják a vendégeket. A mozgást egy kaposvári animátor irányítja, aki szombaton és vasárnap forgószínpadszerűen járja végig a dél-dunántúli fürdőket, mindenhol fél órás vízi sportolási lehetőséget kínálva. Találkozhatunk vele többek közt Nagyatádon, Csokonyavisontán, Barcson, Szigetváron és Magyarhertelenden is.

Barcson a fürdőszezon már április 27-én, a kültéri úszómedence megnyitásával kezdődött. – Az idei szezonban új elemként került be a délelőtti jegy, a kedvezményes családi jegy és több családbarát szolgáltatás – mondta Szakos Gábor alpolgármester. – A vendégek részéről jött az ötlet, hogy a nyári időszakban egy csökkentett szolgáltatás mellett, olcsóbb jegyárat szeretnének, ezt a képviselő-testület most szavazta meg.
– A nyugdíjasok vízitornán vehetnek részt, a felnőttek úszni tanulhatnak, a gyerekek játékos vízi foglalkozásokat próbálhatnak, de a vendégek aqua fitnesselhetnek – mondta Virovecz Rihárd animátor. – Minden foglalkozásnak megvan a maga időpontja, amit ingyenesen vehetnek igénybe.
A város önkormányzata áprilisi ülésén döntött egy saját üzemeltetésű turistaszálló kialakításának lehetőségéről is, melynek az első vázlatai elkészültek.A Nagyatádi Fürdőn a szezonális dolgozók május 2-án kezdtek, hozzáláttak a medencék fertőtlenítéséhez, a gépek átnézéséhez, majd május 10-én kezdik tölteni az 1750 köbcentis úszómedencét, amelyhez 11 nap szükséges. Utána jöhet a fertőtlenítés, majd a kötelező vízmintavétel.

Ezek is érdekelhetik