Közélet

2013.05.24. 19:20

Váratlan vezetőváltás: Halmos Gábor az új hajósvezér

Vezetőt cserélt a Balatoni Hajózási Zrt., Horváth Gyulát az eddigi gazdasági igazgató, Halmos Gábor váltotta a társaság élén.

Fónai Imre

Váratlanul vezetőt váltott pénteken a balatoni hajózási társaság. Rendes közgyűlését tartotta a Balatoni Hajózási Zrt., ezt megelőzően a szokásosnál hosszabban tanácskoztak a tulajdonosok képviselői, azaz a huszonkét, kikötővel rendelkező  tóparti önkormányzat polgármestere. Ebből sokan már változást sejtettek, hiszen a közgyűlés egyik napirendi pontja a vezérigazgató-választás volt. Az eddigi vezető, Horváth Gyula mandátuma ugyanis lejárt. A közgyűlésen aztán megszavazták a tulajdonosok javaslatát: Horváth Gyulát az eddigi gazdasági igazgató, Halmos Gábor váltsa fel a társaság élén.Halmos Gábor másfél éve került a Balatoni Hajózási Zrt.-hez gazdasági igazgatóként, előtte egyebek között vezetőként dolgozott a halászati zrt.-nél és vezette a somogyi idegenforgalmi céget, a Siotourt is. Pénteken azt mondta: meglepte a felkérés, amire azt válaszolta, hogy megköszönve a bizalmat, igyekszik legjobb tudása szerint ellátni új feladatát. Hozzátette azt is: számít az eddigi vezető, Horváth Gyula közreműködésére, tapasztalatára. Horváth Gyula 1996 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!