Közélet

2013.06.28. 12:12

„A pótjegy áráért nem kap semmit az utas”

– A bevezetett pótjegy jócskán megdrágítja az utazást, a Kaposvártól Fonyódig utazók 150 forint pluszterhet jelent személyenként; a rendelkezés a kiskeresetű családokat, a diákokat és az idősebbeket egyaránt sújtja – hangoztatta pénteken Kemenczei Róbert utasbarát aktivista Lamperth Mónika országgyűlési képviselővel (MSZP) megtartott kaposvári sajtótájékoztatóján.

Harsányi Miklós

Szerinte olyasmiért kell fizetni, amiért nem kap cserébe semmit az utas. Kitért rá, felújításra szorul a fonyódi vasúti pálya, régen óránként 80 kilométerrel közlekedtek a vonatok, manapság 60, 40-, sőt, helyenként 20 kilométerrel, számos vonaton nincs megfelelő légkondicionálás, kevés a szépen rendben tartott állomás. Kemenczei az intézkedés felülvizsgálatát szorgalmazta. Lamperth Mónika országgyűlési képviselő (MSZP) parlamenti zárószavazás előtti módosítójában azt javasolta: a bérből és fizetésből élők továbbá a nyugdíjasok havonta egyszer mentesüljenek a pénzügyi tranzakciós illeték megfizetése alól.
– Ezt három fideszes képviselő – köztük Budai Gyula és Varga Mihály támogatta –, ám a kormánypárti többség elvetette a javaslatomat – hangsúlyozta Lamperth Mónika. Jelezte: Gelencsér Attila somogyi képviselő sem támogatta a felvetést, mely Lamperth szerint érezhető segítséget jelentett volna a lakosság jelentős részének.

Kérdésünkre a szocialista politikus azt mondta: az MSZP gazdaságpolitikája egyértelmű segítséget jelentene a kisjövedelműeknek. A több kulcsos SZJA és egyéb fontos gazdasági intézkedések meghozatalával kívánják orvosolni az egyre súlyosabb társadalmi gondokat.

Gelencsér: szükség volt az intézkedésekre

– A pénzügyi intézkedésekre azért volt szükség, hogy az ország végérvényesen megszabaduljon a kilenc éve, a szocialisták hibájából indított túlzottdeficit-eljárástól – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottokra közleményében Gelencsér Attila országgyűlési képviselő (FIDESZ). Hozzátette: az EU és a baloldal olyan gazdaságpolitikát vár el, amely a bankok és a multik helyett a magyar emberekre hárítaná a költségeket, ahogy ezt a szocialisták tették is a kormányzásuk alatt.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!