Közélet

2013.06.20. 07:45

Minden szükséges eszköz ott lesz a mentőautóban

Gyermekmentő eszközökkel gyarapodott a barcsi mentőállomás. Ezek főleg pici gyermekek rögzítésére és korszerű, szakszerű szállítására alkalmasak, melyeket eddig körülményesen tudtak csak megoldani a dél-somogyi betegellátás szakemberei. A Victoria a Gyerekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány 540 ezer forinttal támogatta beszerzést.

Jeki Gabriella

– Gerincrögzítő hordágyat, vákuumos és habszivacsos végtagrögzítő eszközöket, valamint nyaki fejrögzítő eszközöket vásároltunk – tájékoztatott a hétvégi átadási ünnepségen Kaviczki Károly mentőtiszt, a Barcsi Mentő Alapítvány elnöke. – Eddig a felnőtt eszközöket használva oldottuk meg a gyermeksérült ellátást, most már nem kell ehhez nyúlni, ott lesz minden szükséges eszköz egy autóban.

– Miután méretbeli különbségek vannak a felnőtt és a gyerek sérülteknél, nagy boldogság, hogy ezek az eszközök ide kerültek – emelte ki Börzöli Zoltán, a barcsi mentőállomás vezetője. – Az első ránézésre sárga, nagy deszka például a baleseteknél hasznos a kimentésnél, főleg gerincsérültek mozgásmentes szállítására és roncsból, autóból való kimentésre.



A szakszerű fejlesztési kellékek megvásárlásába a somogyaracsi önkormányzat is beszállt: egy csecsemő hordágyra rögzítő eszközt vásároltak.
– Amikor az alapítvány megkereste az önkormányzatot a felkéréssel, a testület azonnal, egyhangúlag támogatta az ötletet, hogy lehetőségünkhöz mérten, egy csekély összeggel beszálljunk – hangsúlyozta Traxlerné Suszter Margit polgármester. – Többek között azért, mert a falu lakosságának mintegy negyven százaléka gyermek, és sajnos bármikor történhet baleset, ezért van nagy szükség erre az eszközre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!