Közélet

2013.07.26. 16:58

Hőségszünet a siófoki városházán, hétfőn este jön a vihar

Szabadságra küldte a siófoki jegyző hétfőre a városháza dolgozóit a várható rendkívüli meleg miatt, ezen a napon csak ügyelet lesz.

Fónai Imre

Balázs Árpád polgármester arra kéri a város munkaadóit, hogy hétfőn lehetőség szerint szintén engedjék szabadnapra munkatársaikat.  Amennyiben ez nem oldható meg, gondoskodjanak a megfelelő hűtésről valamint védőitalról.

Hétfőn délután akár 40 fok közelében is tetőzhet a meleg. Horváth Ákos, a Balatoni Viharjelző Obszervatórium vezetője arról tájékoztatott: élénk, helyenként erős délnyugati szél is várható majd ekkor. Hétfőn késő este érkezhet az a hidegfront, ami megszünteti a hőséget. A lehűlés szélviharral érkezik, így jó erre is felkészülni.

A siófoki városháza pénteki közleménye szerint a polgármester a Fő téri klimatizált könyvtárépületet jelölte ki, ahova a hőség elől bárki betérhet. A városvezető a bankok és kereskedelmi üzletek vezetőit is arra kérte, hogy tartsák nyitva ajtóikat azok előtt, akik nehezen viselik a hőséget és a kánikula az egészségüket veszélyezteti.

Király Richárd, Siófok rendőrkapitánya is lehetővé tette, hogy a kapitányság aulája hűsölő helyként szolgáljon hétfőn, emellett a Sió Pláza is nyitva áll az erős napsütés elől menekülők előtt. A Siófoki Kórházban működik már a klíma, a város megerősítette az orvosi ügyeletet és az üdülőorvosi szolgálatot is. A DRV Zrt. a főtérre, a rendőrség épületébe és a társaság ügyfélfogadó irodájába telepített csapvíz-automatákat.



Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnoka óva int attól, hogy bárki egyedül vízbe menjen, a nyílt vízre pedig csak azok merészkedjenek, akik jó úszók, akkor is csak kísérővel. A nyílt vízen akár 15 fokkal is melegebb lehet, mint a parton árnyékban – hangsúlyozta –, ezért is fontos az óvatosság, és jobb kerülni a fizikai megterheléssel járó vízi sportokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!