Közélet

2013.07.10. 13:31

Kigyulladt egy szivacsraktár Balatonkeresztúron

Leégett egy 1500 négyzetméretes, szivacsokat tároló raktár tetőszerkezete szerda délben Balatonkeresztúron, a tűzben senki nem sérült meg.

Sonline/MTI

Az épületben lévő tűzjelző riasztására a helyszínre nyolc gépjárművel a keszthelyi, a marcali, a nagykanizsai és a zalakarosi tűzoltók vonultak ki, és egyórás munkával körülhatárolták a tüzet.

A tüzet egy 11 óra 45 perckor működésbe lépett az automata jelezte, de a tűzoltók kiérkezésekor egy könnyűszerkezetes csarnok tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, és egy szomszédos csarnoképület tetejére is átterjedtek a lángok. A nagy hő hatására az egyik épület fém vázszerkezete beomlott, ezért az egységek kívülről tudták csak oltani a lángokat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása tizennégy ember dolgozott az üzem területén, a tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott a kigyulladt épületben. A mobil labor szolgálat által mért gázkoncentráció az üzem területén sem érte el az egészségügyi határértéket.
A lakosságot tájékoztatták a tűzesetről, a közeli házaknál az ajtók és ablakok bezárást rendelték el biztonsági okokból néhány órára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!