Közélet

2013.07.04. 18:47

Ne legyen balesetveszélyes út Barcson!

Az utóbbi évtizedekben gyakran szakszerűtlenül végezték el az aknafedelek kitámasztását, most ezt is orvosolják, és a helyiek jelzéseit is szívesen fogadják.

Jeki Gabriella

Ha bemegyünk egy utcába, nem jövünk ki onnan úgy, hogy balesetveszélyes szakasz maradjon! – mondta a barcsi testületi ülésen az alpolgármester. Szakos Gábor prezentációt tartott, és beszámolt a városban zajló út- és járdafelújítási programról. Elmondta: az intézkedések elsődleges célja a balesetveszély elhárítása, a funkcionálisan használt szakaszok javítása. Hozzátette: az év elején egyeztetést tartottak, akkor egy korábbi felmérésre alapozva alakították ki a munkálatok elvégzéséhez szükséges csoportokat a járda elhelyezkedése és a beruházás költsége alapján.

Jellemzően hidegaszfaltos technológiával készülnek a javítások, melyek során nemcsak betonozásnak, hanem kátyúznak, útpadkát készítenek, aknafedeleket újítanak fel, illetve egyedi esetben vasúti átjáróban is dolgoznak.A munkálatok Barcson már tavaly a START munkaprogram segítségével elkezdődtek, akkor kiderült, hogy az utóbbi évtizedekben gyakran szakszerűtlenül végezték el például az aknafedelek kitámasztását, most ezt is orvosolják, és a lakosság jelzéseit is szívesen fogadják.
A felújítás folytatódik: az erre kapott minisztériumi keretnek kevesebb, mint a felét költötték még csak el a szakemberek.

Címkék#barcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!