Közélet

2013.07.12. 14:13

Romaprojekt: a vasúti töltés mentén tisztítanak a munkások

Kaposváron és környékén közel 180 roma foglalkoztatásához kér segítséget a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Érdekvédelmi Szervezet. Hat hónapon át dolgozhatnának a munkások, akik a vasút partján és a közutak mentén végeznék a takarítást.

Harsányi Miklós

Ezt Radó József Attila, az érdekvédelmi szervezet megyei vezetője közölte pénteken Kaposváron. Elmondta: a program megszervezésében számít a helyi önkormányzat közreműködésére, ám a finanszírozást alapvetően az államra, illetve a MÁV-ra bízná. Bokorirtás, kaszálás, hulladékgyűjtés: ilyen és ehhez hasonló feladat várna a dolgozókra, a projekt lehetőséget adna a képzetlen munkaerő átmeneti elhelyezkedésére.
– Ezek az emberek rendkívül nehéz körülmények között élnek, az iskolakezdés óriási kiadást jelent számukra – hangsúlyozta.– Ezért a lehető legrövidebb időn belül megoldást kellene találni a problémájukra. Ha a döntéshozók elfogadják a javaslatunkat, a kora télig sokan állást találhatnának, s már ez is komoly segítség lenne számukra.
Az érdekvédő közölte: terveiről már korábban tájékoztatta a Belügy-, illetve az Igazáságügyminisztériumot, s e-mailben megkereste Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét is, akinek személyesen akarja felvázolni a foglalkoztatással kapcsolatos elképzeléseit.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!