Közélet

2013.09.19. 07:50

Elégedetlen strandolók: leváltották az igazgatót Fonyódon

Leváltotta a fonyódi képviselő-testület a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. igazgatóját, s most új, határozott, a feladatokkal megbirkózni tudó vezetőt keresnek.

Fónai Imre

– Már a hóeltakarításkor jelentkeztek olyan problémák, amihez nem voltunk hozzászokva; a hiányosságok a nyár elejére csúcsosodtak ki – indokolta a váltást a helyi lapban Hidvégi József fonyódi polgármester. – Az útkarbantartás, az önkormányzati zöldterületek karbantartása, az intézményüzemeltetési feladatok során kerültek ezek napvilágra. Sokan elégedetlenkedtek a strandok állapota miatt is. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a turista és az itt lakó polgár elégedett legyen szolgáltatásainkkal. Ezért mindent el kellett volna követnie a kft. igazgatójának. Ezen túlmenően a társaság bevállalt egy 440 millió forintos városfejlesztési projektet. Ennek része a sándortelepi fövenystrand kialakítása, parkolóbővítés, a bélatelepi kikötő, valamint a Kripta villa felújítása. Július elsejére el kellett volna készülni ezeknek. Ám az engedélyek beszerzése és egyéb ügymeneti hiányosságok miatt el sem kezdődtek a beruházások. Nem engedhetjük meg, hogy veszélybe kerüljön az ilyen nagy programok megvalósulása, melyek a városlakók és a Fonyódra érkező vendégek megelégedettségét szolgálnák.Hidvégi József további személycserékre már nem számít; ahogyan megírtuk, a januárban próbaidővel felvett jegyzőnek még a próbaidő letelte előtt felmondott a városvezető és október elsejével várható az új hivatalvezető kinevezése.

Címkék#Fonyód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!